Fitcoach

Met of zonder coach?

Geef je leefstijl de Nieuwe Gezondheid factor!

Aan je leefstijl werken kan op verschillende manieren. Vaak is een steun in de rug een doorslaggevende factor voor succes. Maar ook op eigen kracht is veel te bereiken. Wij bieden beide opties. Wil je zelfstandig of met een coach aan de slag?

ZELFSTANDIG ZOEK EEN COACH

Leefstijl Challenge UPDATE
Leefstijl Challenge UPDATE
Leefstijl Challenge UPDATE

Leefstijl Update

 • Individuele coach momenten: 2
 • Hoe kan ik leefstijl als ‘medicijn’ inzetten?
 • Wat moet ik doen om mijn resultaat te bereiken?
 • Welke kennis heb ik nodig om de juiste keuzes te blijven maken?
 • Waar zit er in mijn beweeg- en voedingspatroon ruimte voor verbetering?

Twee afspraken (eerste over beweging, tweede over voeding) met een erkende Leefstijl coach en je bent helemaal UP-TO-DATE!

Bewegen en voeding zijn misschien wel het meest ultieme ‘medicijn’ wat we ons zelf kunnen geven. We kunnen er meer dan 40 chronische aandoeningen mee voorkomen, op een duurzame manier op een gezond gewicht komen, beter slapen, meer energie krijgen en gewoonweg lekkerder in ons vel zitten.  In de afgelopen 30 tot 50 jaar is er veel te weinig aandacht geweest voor welke vormen van bewegen belangrijk zijn en heeft de voedingsmiddelen industrie ons een verknipt beeld gegeven over wat nu eigenlijk gezonde voeding is. De World Health Organization en de Gezondheidsraad hebben echter in de afgelopen 10 jaar gewerkt aan een beweeg’recept’ en een voedingsrichtlijn die ons weer terug inzicht geven hoe deze leefstijl facetten onze gezondheid en vitaliteit een significante positieve impuls kunnen geven.

In het Leefstijl UPDATE programma doorloop je in 2 persoonlijke leefstijl coach sessies een persoonlijke beweeg- en voedingsanalyse en ontvang je een, op jouw doelstelling afgestemd beweegplan en voedingsadvies.

Doe mee aan de Leefstijl UPDATE en gun jezelf deze leefstijl UPDATE!.

Bekijk de locaties Download de brochure

Leefstijl Challenge UPDATE

Leefstijl Challenge

 • Individuele coach momenten: 4
 • Voel je fitter.
 • Maak nieuwe keuzes en leef vrijer.
 • Creëer meer energie voor jezelf.
 • Profiteer een leven lang van dit programma.
 • Inclusief het gebruik van een geavanceerde beweegmonitor, waarmee je je gehele beweegpatroon inzichtelijk krijgt, maar ook hun calorieverbruik, bewogen tijd en afstand.

Wordt stapje voor stapje 'opgeleid' tot je eigen leefstijlcoach. Duurzaam resultaat staat centraal en er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van wetenschappelijk gevalideerde informatie vanuit de WHO (beweging) en de Gezondheidsraad (voeding).

Geef je leven een kickstart, je gaat er je leven lang profijt van hebben.

Bekijk de locaties Download de brochure

Leefstijl Challenge

Leefstijl- en Afslank Challenge

 • Individuele coach momenten: 4
 • Afvallen op de gezonde manier!
 • Pijlers bewegen, voeding en mentale fitheid.
 • Krijg inzicht in gezonder leven, verreikt je kennis en prikkel je motivatie.
 • Op basis van wetenschappelijke richtlijnen.
 • Begeleid door erkend leefstijl-, mentale- of voedingscoach.
 • Inclusief het gebruik van een geavanceerde beweegmonitor, waarmee je je gehele beweegpatroon inzichtelijk krijgt, maar ook hun calorieverbruik, bewogen tijd en afstand.

Het opstart Leefstijl & Afslank Challenge programma duurt 3 maanden en hierin vinden 4 coach sessies plaats, een op gebied van beweging, de 2e op gebied van voeding, de 3e over mentale fitheid en de 4e over duurzaam resultaat behalen en behouden.

Wil je meer weten over het programma, maak dan een afspraak voor de eerste coach sessie over bewegen. Deze is gratis en vrijblijvend, na de afspraak besluit u of u het programma wilt volgen.

Bekijk de locaties Download de brochure

Leefstijl- en Afslank Challenge

Leefstijl- en diabetes challenge

 • Individuele coach momenten: 4
 • Beperk de problemen van diabetes tot een minimum.
 • Lichte vormen van diabetes type 2 kunnen geheel verdwijnen.
 • Ontwikkeld vanuit de wetenschappelijke kennis dossier van Fit!vak en TNO 2014.
 • Werkt vitaliserend op alle leefstijl en fysieke aspecten.
 • Kleine aanpassing voor een hogere leef kwaliteit.
 • Een praktisch programma op gebied van bewegen, voeding en mentale kracht.
 • De coaches zijn opgeleid tot erkend Beweeg- en leefstijl deskundige (Pre)-diabetes en vormen vaak de  gewenste stok achter de deur om door te zetten naar duurzaam resultaat.
 • Inclusief het gebruik van een geavanceerde beweegmonitor, waarmee je je gehele beweegpatroon inzichtelijk krijgt, maar ook hun calorieverbruik, bewogen tijd en afstand.

Het Leefstijl- en diabetes challenge programma start met een Health- en Fitcheck, een persoonlijke doelstelling analyse en een persoonlijk beweegplan. Bij deelname volgt daarna een coach sessie met een voedingsanalyse en voedingsadvies, een coach sessie over mentale kracht en een coach sessie over motivatie en het resultaat een leven lang vasthouden.

Bekijk de locaties Download de brochure

Leefstijl- en Diabetes Challenge

Wat is de FitCoach Leefstijl Challenge?

Leefstijl Challenge

In de FitCoach Leefstijl Challenge ga je de uitdaging aan met jezelf, of met familie, vrienden of collega's. Of je nou je conditie wilt verbeteren, sterker wilt worden, af wilt vallen of gewoonweg gezonder en actiever wilt leven: iedereen krijgt een op de persoon afgestemd programma. Je krijgt inzicht in uw eigen beweegpatroon, leert alles over gezonder leven en wordt doorlopend gemotiveerd om door te zetten naar duurzaam resultaat.

Bij ons programma leveren wij standaard de Garmin vivoki als stappenteller. Het is echter ook mogelijk een van de volgende activity trackers te koppelen; overige Garmin apparaten, Fitbit, Polar, TomTom, Fitbug, Withings, Moves app, Jawbone en Misfit. Neem contact mocht je verdere vragen hebben.

UNIEKE BEWEEGMONITOR & DASHBOARD!

Je ontvangt een persoonlijke Garmin Vivoki (beweegmonitor), die je op je riem, schoen, broekzakrand of BH-bandje kunt dragen. Al je bewegingen en sportactiviteiten worden geregistreerd en draadloos ge-upload naar je persoonlijke dashboard, zodra je binnen 10 meter van je PC komt. Op het dashboard kun je per dag, week, maand en jaar in een grafiek je eigen beweegpatroon zien. Een volledig inzicht in je hoeveelheid beweging, maar ook in het calorieverbruik, de afgelegde afstand en de tijd die je beweegt. Gemiddeld genomen maken wij Nederlanders ongeveer 5.000 á 6.000 stappen per dag; om vitaal en gezond te blijven wordt 10.000 stappen per dag geadviseerd.

FitCoach stappenteller

BEWEGING, VOEDING, MENTALE FITHEID

Bewegen is medicijn

De leefstijl Challenge werkt vanuit 3 pijlers. Bewegen, voeding en mentale fitheid. Elk vlak krijgt positieve aandacht. Bewegen met een gemakkelijke beweegmonitor. Voeding met de SWITCH naar meer voedingsrijk eten en mentale fitheid door een positieve focus op verbetering.

De driehoek Bewegen, Voeding en Mentale fitheid staat garant voor duurzaam resultaat. Door de aandacht op deze 3 pijlers wordt je energieker, sterker, fitter en bent in de toekomst minder ziek.

De persoonlijke Challenge!

De grootste Challenge is om stap voor stap te groeien naar die 10.000 stappen.

Vanuit je huidige beweegpatroon, of dat nu 3000 of 5000 stappen per dag is, wordt stapsgewijs opgebouwd naar een actievere leefstijl. De FitCoach Leefstijl Challenge reikt de tools en tips aan om dat voor elkaar te krijgen.

FitCoach stappenteller - Challenge

4-FASEN LEEFSTIJL CHALLENGE PLAN!

4 fasen leefstijl plan

De SWITCH, in bewegen en in voeding, vindt in de Leefstijl Challenge 4 keer plaats, iedereen op een eigen tempo. Je krijgt binnen elke van de 4 fasen kennis en tips aangereikt en volgt je eigen beweeg challenge. Het 4 fasen plan is tevens een gemakkelijk stappenplan om te volgen, waarin alle elementen van het programma, stap voor stap aan de orde komen.

De FitCoach Leefstijl Challenge is een uniek kennisprogramma over een actief en vitaal leven, wat vertaald is naar een online leer- en doe omgeving. Op deze manier kan je zelf de leersnelheid bepalen. Binnen het programma kan je 3 leefstijl e-learning cursussen doorlopen, waardoor je jezelf als het ware opleidt tot persoonlijke leefstijl coach. De kans op duurzaam resultaat stijgt hierdoor met meer dan 400%.

Leefstijlacademie

De Leefstijlacademie biedt een reeks van interactieve leefstijlcursussen, zoals 'Actief Leven', 'Een Gezonde Leefstijl (B.R.A.V.O.)', 'Een Gezond Lichaam' en 'Actief met Diabetes'. Je kan de online cursussen bekijken of interactief doorlopen en er wordt een kleine kennistoets aan het eind aangeboden. Leer over een actieve leefstijl en wordt je eigen leefstijl coach.

Leefstijlacademie

extra:Begeleiding

Persoonlijke begeleiding van een proffesionele coach

De Leefstijl Challenge is ontwikkeld om je te helpen fitter, sterker en gezonder te worden.

Op het platform word je steeds gemotiveerd om de volgende stap te zetten. Wil je liever nog meer ondersteuning, dan kan dat met extra begeleiding door een leefstijlcoach. Kijk daarvoor in ons netwerk met meer dan 50 Leefstijlcoaches, of meld je aan via ons aanmeldformulier. Ook de combinatie met sport- en fitness is mogelijk. De Leefstijlcoaches zetten samen met jou een op maat gemaakt programma op en begeleiden elke stap. In het aanmeldformulier kun je aangeven of je begeleiding wilt of niet.

Een cadeau!

Mensen die gezonder en vitaler willen leven hebben vaak ook een doelstelling. Voor de een is dat gezonder eten, dat komt ruimschoots in het 4 stappenplan aan de orde, voor de ander is dat afvallen, een sterkere rug of gewoon fitter worden. Doe je mee aan de Leefstijl Challenge, dan ontvang je het e-boekje 'Mentaal!START' cadeau en mag je nog een van de volgende e-boeken uitkiezen welke je meteen toegezonden krijgt.

Slank!START
Rug!START
Cans!START (Rsi-achtige klachten)
Fit!START

E-book kado
Klik hier en start uw eigen FitCoach Leefstijl challenge