Fitcoach

Cindy's Leefstijl & Afslank challenge

Volg Cindy op Youtube "FitCoach Leefstijl Challenge"

NIEUWS OVER FITCOACH

actiLIFE

Het project is in december 2015 gelanceerd onder NHS (National Health Services) werknemers met een ongezonde leefstijl. Stockport NHS Foundation Trust, is samen gaan werken met Life Leisure met het actiLIFE programma, waarvoor het FitCoach platform van EFAA gebruikt wordt.

ActiLIFE gebruikt FitCoach omdat dit mogelijk maakt dat mensen in hun leefstijl begeleid worden op afstand en voor alle beweeg activiteiten, 24/7.

Lees hier meer….

Leefstijl Challenge

Na Weert en Sittard, waar het Leefstijl Challenge leefstijl- en overgewicht preventie programma in november 2014 en maart 2015 startte, gaat het programma op 1 oktober ook van start in Vorden, Nieuwegein, Uden, Boxmeer, Oldenzaal, Rheden, Elsloo en ook weer in Weert en Sittard.

Op basis van TNO/Fit!vak richtlijnen
Al meer dan 70 mensen volgden met succes het Leefstijl Challenge overgewicht Preventie programma. Onderzoek wijst uit dat overgewicht voor 95% voorkomen worden, als de nieuwe richtlijnen van WHO (World Health Organisation) op gebied van gezond bewegen en eten, en het door TNO/Fit!vak samengestelde kennisdossier overgewicht en obesitas wordt toegepast. Deze kennis is volledig vertaald naar het Leefstijl Challenge programma.

Met de pijlers bewegen, voeding en mentale fitheid is de Leefstijl Challenge meer dan een afslankplan. Het programma geeft inzicht, reikt kennis aan, is voor de deelnemers de stok achter de deur en blijft de motivatie prikkelen.

Erkende interventie!
Dit is het eerste gewicht controle en gezondheid programma dat (in januari 2015) een erkenning heeft ontvangen van NISB en op de Sportimpuls menukaart staat als ‘Erkende interventie’.

De Leefstijl Challenge wordt begeleid door een leefstijl-, mentale- of voedingscoach. In het programma wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde, award winning, beweegmonitor waarmee deelnemers hun gehele beweegpatroon inzichtelijk krijgen, maar ook hun calorieverbruik, bewogen tijd en afstand.

Zoek een begeleidingslocaties en doe een aanvraag doen voor een vrijblijvende Leefstijl- en Beweeg check en advies.

Sittard Leefstijl Challenge

Na Weert, waar het Weerter Leefstijl Challenge leefstijl- en overgewicht preventie programma in november 2014 startte, is het programma op 23 april ook opgestart in Sittard!

We bewegen te weinig, zitten te veel, eten te veel calorierijke voeding en eten te weinig vitaminen/mineralen rijke voeding. Resultaat, 30 tot 50% van alle chronische aandoeningen kunnen eenvoudig voorkomen worden en het leed wat ziekten met zich mee brengt significant verminderd worden. Dit komt ten gunste van een ieders leef kwaliteit. Ook overgewicht kan voor 95% voorkomen worden, als de nieuwe richtlijnen van het door TNO samengestelde kennisdossier overgewicht en obesitas wordt toegepast. Deze kennis is volledig vertaald naar het Leefstijl Challenge programma.

“Het mooie en unieke van het Leefstijl Challenge programma is dat we uitgaan van een vitale leefstijl, dat is het streven, en dan is een gezond gewicht een automatisch gevolg, maar ook een gezonder lijf waar je de rest van je leven profijt van hebt” aldus John van Heel, ontwikkelaar van het programma.

Met de pijlers bewegen, voeding en mentale fitheid is de Leefstijl Challenge meer dan een afslankplan. Het programma geeft inzicht, reikt kennis aan, is voor de deelnemers de stok achter de deur en blijft de motivatie prikkelen. Dit is het eerste gewicht controle en gezondheid programma, volledig afgestemd op basis van de WHO (World Health Organization) beweeg- en preventie richtlijnen en het protocol overgewicht van TNO/Fit!vak, waardoor het programma in januari 2015 een erkenning heeft ontvangen van NISB en op de Sportimpuls menukaart staat als ‘Erkende interventie’.

De Sittard Leefstijl Challenge wordt begeleid door een leefstijl-, mentale- of voedingscoach. In het programma wordt gebruik gemaakt van een geavanceerde, award winning, beweegmonitor waarmee deelnemers hun gehele beweegpatroon inzichtelijk krijgen, maar ook hun calorieverbruik, bewogen tijd en afstand.

Op www.sittardleefstijlchallenge.nl kan men een persoonlijke doelstelling kiezen, afvallen, fitter worden, diabetes of medisch, waarna men kan starten met een persoonlijk leefstijl programma.

Peter van Gils & John van Heel

Het sociaalemotioneel en mentaal welbevinden van zowel leerlingen als de medewerkers staat bij de Widdonckschool Weert hoog in het vaandel. Men besteedt daar al jaren veel aandacht aan. Met het in huis halen van het FitCoach leefstijl- en activeringsprogramma in januari 2014 krijgt ook de dimensie 'fysiek welzijn' gericht aandacht. Met het FitCoach-programma wil de Widdonckschool Weert het accent leggen op bewustwording; een gezonde leefstijl en meer bewegen. Daarmee is de Widdonckschool Weert de eerste school in Nederland die met dit programma gaat werken.

Video's

Reportage van Active Life op HoornTV

Medio juni afgelopen zomer gingen de Gemeente Hoorn, het Tabor College en Preventiecentrum Hoorn gevestigd in Sportcentrum Hoorn om tafel voor het Active Life programma. Het Active Life programma is een leefstijl programma opgezet voor de jeugd met overgewicht, waarbij de Pebble actief wordt gebruikt.

FitCoach op SBS6 bij Feiten & Fabels

Op SBS6 Feiten en Fabels van 22 december 2013 ontkrachte Nationaal Afslankplan de fabel dat je om af te vallen op dieet moet. Een gezond gewicht is het resultaat van een actieve en gezonde leefstijl en dat is precies waar de FitCoach Leefstijl Challenge zich op richt en meer.

Fit op 6

FIT op 6 is een wekelijks sportief magazine met alles over sport, beweging en fitheid. Het programma laat op informatieve en actieve wijze alle trends zien op dit gebied. Van nieuwe sporten tot bestaande sporten. Van sportapparatuur tot sportvoeding. En van sportartsen tot sportdiëtisten.

FitCoach promo

Op zoek naar dat duwtje in de rug voor een actievere leefstijl? De Fitcoach Leefstijl Challenge helpt je op weg naar een fitter, sterker en gezonder lijf. Met de FitCoach kun je op elk moment van de dag je volledige beweegpatroon bekijken: hoeveel stappen, wanneer zijn je beste beweegmomenten, wat zijn je gemiddelden per dag.

Ervaringen met het FitCoach programma

1.Wat was de aanleiding van deelname aan het programma?
De reden dat ik aan het programma mee wilde doen was als stok achter de deur om structureel en consequent aandacht te besteden aan bewegen en gezond(er) eet en drink gedrag.Hulpmiddel dus.

2.Bent u meer gaan bewegen door het FitCoach challenge programma?
Dat mag je wel stellen. Het maken van afspraken mbt de inspanning die ik in een bepaalde tijd wilde doen en het resultaat dat ik wilde behalen waren in het begin de drijfveer. De afspraak die ik gemaakt had wilde ik , zoals dat hoort, nakomen.

3.Hoeveel bent u meer gaan bewegen door het FitCoach challenge programma?
In feite is dat 100% meer. Het is een stimulans om de resultaten van de inspanning dagelijks te kunnen volgen en kijken waar je slaagt of waar je niet aan de afspraak kon voldoen.

4.Wat is het effect van uw deelname aan het programma voor u?
Het effect is dat ik na één jaar dagelijks de uitdaging aan te gaan van 12.000 passen en 2x per week sportschool bezoek mijn doel heb bereikt om 10 kilo gewichtsvermindering, fitter voelen en gezonder eten heb behaald. Ik ga nu veel bewuster om met voeding en voel me niet prettig als ik niet gewandeld heb.

5.Wat vindt u de kracht van het FitCoach challenge programma?
De kracht van de FitCoach zit hem in dagelijks kunnen zien of je je afspraak met jezelf en met je coach bent nagekomen. Voor mij werkte dat heel goed om tevens ook structuur in de beweging en goede voeding te krijgen. Het zit nu in " mijn systeem"

6. Op een schaal van 0 tot 10, zou u het FitCoach challenge programma aanbevelen aan vrienden/familie/collegae?
Dat heb ik al gedaan. Als het ter sprake komt zal ik 100% zeker aan geven hoe ik mijn resultaat behaald heb.
op de schaal zal dat een 9'zijn.

Hans

Even voorstellen
“Ik ben Hans, geboren op 6 september 1957 te Eindhoven. Getrouwd met Helma (een echte Weerste). Samen hebben wij drie dochters, Lisette, Sandra en Wendy. En inmiddels ben ik de trotse opa van Finn en Loïs. Sinds 2006 weer woonachtig in Weert, daarvoor ruim 18 jaar in Duitsland gewoond bij de legerplaats Seedorf in het stadje Zeven. Bijna 20 jaar beroepsmilitair geweest, in 1995 6 jaar gaan studeren in Groningen en Enschede. Door deze studie 10 jaar gewerkt bij de “Stichting jeugdwerk Duitsland” eerst als medewerker later als hoofd. Doordat de legerplaats Seedorf werd opgeheven werd ik gedwongen om een andere baan te zoeken. Sinds januari 2006 werk ik als uitvaartverzorger bij DELA, voornamelijk in midden- en noord Limburg.”

 1. Wat was de aanleiding van deelname aan het programma?
  De aanleiding om deel te nemen aan dit programma was een telefoontje met de mededeling dat ik een prijs had gewonnen in verband met een jubileum en de opstart van dit programma.

 2. Bent u meer gaan bewegen door het FitCoach programma?
  Ja zeker. Door die moderne stappenteller ben ik zeker meer gaan bewegen. Ik doe dingen bewuster. Zo ga ik regelmatig naar het centrum lopen indien ik daar moet zijn, voorheen ging ik altijd met de auto. Heb ik de tijd, dan ga ik lopen. Het heeft mij dus bewuster gemaakt. De start van dit programma heeft mij ook weer naar de sportschool gebracht, ik was al een aantal maanden niet meer geweest, mede door schildklierproblemen en de vermoeidheid die ik daarbij had. Door de medicijnen is die vermoeidheid verdwenen, alleen de gang naar de sportschool was zeer moeilijk om te doen.

 3. Hoeveel bent u meer gaan bewegen door het FitCoach programma?
  Ik denk bewuster na of ik met de auto of met de fiets ga. Mocht ik door mijn werk aan te weinig beweging toekomen, en dat gebeurt regelmatig, dan probeer ik toch nog wel een wandeling in te plannen, hoe kort dan ook. Daarbij ben ik ook nog lid van een zwemvereniging die van 07.00-08.00 uur zwemt in de IJzerenMan. Dat staat inmiddels op een laag pitje, mocht ik het op een dag te druk hebben met mijn werk en de sportschool zit er ook niet in, zwemmen zo vroeg op de morgen kan altijd wel. Ik probeer zeker 5 keer in de week naar de sportschool te gaan en mij te houden aan de schijf van drie.

 4. Wat is het effect van uw deelname aan het programma voor u?
  Ik ben doelbewuster gaan bewegen en gaan eten. Hoewel ik af en toe een terugval heb in het gezonder eten.

 5. Wat vindt u de kracht van het FitCoach programma?
  De controle elke dag dmv je sensor (Pebble). Zien hoeveel stappen je hebt gedaan die dag in het dashbord, hoeveel calorieën, km’s en tijd je hebt bewogen. De intensiteit daarvan. Proberen de doelen te halen die daarin zijn vastgelegd.

 6. Op een schaal van 0 tot 10, zou u het FitCoach programma aanbevelen aan vrienden/familie/collegae?
  Toch wel een 8, het is leuk om te doen. De begeleiding is goed. De mailtjes die je krijgt bij “mijlpalen” motiveren toch wel.

 7. Is uw persoonlijke doelstelling gedurende uw deelname aan het programma veranderd?
  Ik had geen specifieke doelstelling vooraf, ik werd verrast met dit programma. Mijn doelstelling is nu om elke periode iets meer te presenteren, weken, maanden en wellicht jaren. Maar de beste doelstelling is dat het een automatisme wordt waarbij ik het programma niet meer nodig heb. Een andere doelstelling is mijn medicijngebruik. Ik gebruik medicijnen voor mijn suiker, bloeddruk, cholesterol, jicht enz. Door te bewegen en gezonder te eten moet het mogelijk zijn om dermate veel gewicht te verliezen dat ik een hoop medicijnen niet meer nodig heb. Sommige medicijnen die ik slik hebben toch te maken met gewicht en reduceren daarvan zal een positief effect hebben.
Jolanda

Even voorstellen
“Ik ben Jolanda, 35 jaar, woon in weert, ben bekend met de ziekte MS (multiple sclerose) deze diagnose kreeg ik op 7 Januari 2006.”

 1. Wat was de aanleiding van deelname aan het programma?
  Ivm mijn ziekte ben ik vrij lang beperkt geweest in mijn beweging, ik was eenzijdig compleet verlamt, en heb 4 jaar lang in een rolstoel doorgebracht. In 2011 heb ik in het revalidatie centrum Blixembosch in Veldhoven een revalidatie programma gevolgd om weer te kunnen lopen, dit lukte uiteindelijk zo goed dat de therapie niet meer voldeed aan mijn eisen in beweging. In Januari 2012 melde ik me daarom aan bij Life Style Vitae en zij boden mij het programma aan dat perfect aansloot bij mijn wensen en mijn doelstelling.

 2. Bent u meer gaan bewegen door het FitCoach programma?
  Niet alleen het programma helpt mij beter te bewegen, ook de coach achter het programma steunt mij heel goed en zorgt dat ik naar mijn doelstelling blijf kijken, het fitcoach programma helpt mij er wel bij dat ik geen terugval krijg en dat ik mijn doelen hoe moeilijk het soms ook is toch weet te bereiken.

 3. Hoeveel bent u meer gaan bewegen door het FitCoach programma?
  Bewegen is voor mij sinds mijn diagnose een echte uitdaging geworden, hoewel het prima gaat, helpt de fitcoach mij om nog meer van mezelf te geven en nog beter mijn best te doen in wat ik al doe... Fitcoach zorgt ervoor dat ik aan het bewegen blijf want ik wil niet onder doen voor andere sporters die ook met de fitcoach werken, ongeacht mijn ziekte.

 4. Wat is het effect van uw deelname aan het programma voor u?
  De effecten zijn zowiezo dat ik in beweging blijf en zo sneller mijn doelstelling weet te bereiken fitcoach is een prachtige stok achter de deur.. en ik denk dat iedereen die af wil vallen veel baat zal hebben bij het gebruik van de fitcoatch.

 5. Wat vindt u de kracht van het FitCoach programma?
  De steeds terugkerende gesprekken en de mailing met de coach die precies bijhoudt hoeveel je beweegt, die je aanmoedigt en die je bijstaat als het even wat minder gaat.. dan blijf je gefocust om het beste van jezelf te geven.

 6. Op een schaal van 0 tot 10, zou u het FitCoach programma aanbevelen aan vrienden/familie/collegae?
  8

 7. Is uw persoonlijke doelstelling gedurende uw deelname aan het programma veranderd?
  Mijn doelstelling is hierdoor niet veranderd dit komt omdat ik precies weet wat ik wil bereiken, daar sta ik vrij sterk in.. Wel heeft het mijn beweeg patroon beter aangepast waardoor ik nu gezonder leef.. Ik beweeg gezond en eet gezond en zo kom ik bij mijn uiteindelijke doelstelling.

Even voorstellen
Ik ben bijna 66 jaar, ook nu ik officieel gepensioneerd ben werk ik nog een aantal dagen per week. Mijn hele leven heb ik aan sport gedaan, ondanks dat zijn er steeds meer kilo`s bij gekomen.  Na vele mislukte pogingen om zonder dieet af te vallen vond ik het welletje en heb steun gezocht, die ik nu met de fitcoach hoop gevonden te hebben.

 1. Wat was de aanleiding van deelname aan het programma?
  Een paar kilo`s erbij en zoals gezegd, na vele mislukte pogingen om zonder dieet af te vallen vond ik het tijd voor een gedegen aanpak en steun.

 2. Bent u meer gaan bewegen door het FitCoach programma?
  Zeer zeker

 3. Hoeveel bent u meer gaan bewegen door het FitCoach programma?
  Per dag ben ik bewuster met beweging aan de gang gegaan. Tenminste een half uur per dag maar meestal meer.

 4. Wat is het effect van uw deelname aan het programma voor u?
  Langzaam aan komt het gevoel dat het lekker is om weer meer bezig te zijn weer terug.

 5. Wat vindt u de kracht van het FitCoach programma?
  De controle op jezelf door het gebruik van de “pebble” en de positieve feedback van je coach.

 6. Op een schaal van 0 tot 10, zou u het FitCoach programma aanbevelen aan vrienden/familie/collegae?
  Dan geef ik een 8. Dat staat eigenlijk al vermeld in de vorige vraag, dus het gebruik van de pebble waardoor je jezelf controleert en motiveert, en de controle/stimulatie van de coach.
Yvette

Hoe ervaren FitCoach deelnemers het programma na 13 weken? We vroegen het aan de 36-jarige Yvette, werkzaam bij de arbodienst in Weert en moeder van twee kinderen. Ze startte in februari met sporten bij Life Style Vitae en werd daar geattendeerd op het FitCoach programma.

"Ik ben begonnen met 5.000 stappen per dag als doelstelling. De laatste weken heb ik daar, in overleg met mijn begeleider, 10.000 stappen van gemaakt. Dat is me bijna iedere dag gelukt. Als ik 's avonds op mijn beweegmeter (Pebble) zie dat ik nog niet aan de 10.000 stappen zit, ga ik nog een wandeling maken. Zelfs mijn zoon van acht checkt als ik thuiskom, hoeveel stappen ik nog moet. Doordat je het zo makkelijk zelf kan controleren, ben ik extra gemotiveerd."

Minder beweging dan gedacht

“Het is interessant om te kijken hoeveel je beweegt op een dag en hoe je dit kunt uitbreiden. Ik heb minder beweging op een dag dan ik dacht, zeker op werkdagen. Daar hebben we bij het opstellen van het Beweegplan ook opgelet. Wat ik bijvoorbeeld kan doen om extra te bewegen, is de kinderen op de fiets naar school brengen, boodschappen doen op de fiets en een flinke wandeling met de hond maken.”

Bewust bezig zijn met bewegen

“Het gebruik van de Pebble beviel goed. Van het persoonlijke dashboard op internet heb ik minimaal één keer per dag gebruikgemaakt. Het is leuk om bij te houden hoeveel je eigenlijk beweegt. Je weet het allemaal wel maar nu word je met je neus op de feiten gedrukt. Je bent er veel bewuster mee bezig.”

“Ik voel me fitter dan vóór de start van het FitCoach programma. Ik ben ook van plan om het sporten, drie keer per week fitness, vol te houden. En ik wil, op de dagen dat ik werk, meer lopen. Waarschijnlijk zal dit in de zomer wel lukken, maar ’s winters – als het zo vroeg donker wordt – is dit moeilijker, denk ik.”

Wandelen in plaats van in bad liggen

“Het belangrijkste wat ik heb geleerd, is bewuster omgaan met bewegen. Je hebt vaak niet in de gaten hoe weinig je eigenlijk beweegt. Ik heb daar, dankzij FitCoach, inzicht in gekregen en ga mijn leefstijl hierop aanpassen. Voorheen ging ik na een drukke dag met een boek in bad liggen, nu ga ik een eind wandelen.”

Sylvia, over haar Leefstijl Challenge!
Sinds ik met het Leefstijl Challenge programma ben begonnen voel ik mij stukken fitter en energieker. Ruim 20 jaar heb ik met veel inzet en plezier gehandbald. Drie tot vier keer in de week was ik aan het trainen of een wedstrijd aan het spelen. Daarna ben ik met tussenpozen naar een sportschool gegaan waar ik 1x in de week sporten en als ik geen zin had, dan had ik wel een smoesje om niet te gaan. Maar nu betrap ik mezelf erop dat ik 's morgens denk: yes, vanavond mag ik weer! Vindt de Bodyshape een leuke /afwisselende les maar ook de Pilates vindt ik leuk, moeilijk maar daar ligt ook een uitdaging. Zelfs het fitness en cardio rondjes werk ik fijn af iedere week. Soms sta ik verbaasd van mezelf. Eten/snoepen blijft moeilijk, maar het gaat vooruit. Daar ligt nog veel winst te halen. Ik heb er geen spijt van dat ik eraan begonnen ben!

Wim, over zijn Leefstijl Challenge!
Na de Kerst-Nieuwjaarsperiode  en diverse bijeenkomsten van “Weert in Beweging”  was het aanbod om de daad bij het woord te voegen niet moeilijk.

De inspirerende duidingen tijdens de bijeenkomsten en de overduidelijke gevolgen van een minder goed beweegpatroon (excuses te  over)  waren aanleiding om het stuur om te gooien.
AL heel lang was ik ervan overtuigd dat ik zo veel mogelijk het stuur in handen moest houden. Immers dan kon ik bepalen of ik naar links of naar rechts kon. Zo ook besloot ik actief mee te doen aan de “leefstijl Challenge”

Na de introductiefase zit ik momenteel zonder opgave in de licht actieve leefstijl en heb ik de gewenste kilo’s reeds verloren. De drang naar nog iets meer is aanwezig, reden waarom er nog een schepje boven gaat in het beweegplan.

Kortom, je bent nooit te oud om het roer om te gooien en dit programma was voor mij de bekende stok achter de deur en is dik de moeite waard!

Lindy, over haar Leefstijl Challenge!
Dankzij "leefstijl challenge" heb ik erg veel geleerd om gezond door het leven te gaan. Ik heb geleerd hoeveel invloed je kan hebben op veranderingen die je toekomst bepalen. Alleen al door extra te lopen en je beweging te verdelen op een hele dag. Bewuster eten, maar ook door gezonder te snoepen (bijv nootjes ipv chips) en natuurlijk veel water drinken. Door al die dingen voel je je veel fitter en gezonder. Maar niet alleen over eten en bewegen leer je veel, je leert ook erg positief te zijn en je eigen zo in te stellen. En vooral; 'ik kan niet' bestaat niet. Alles is mogelijk!!!

Dankjewel leefstijl voor alles en ik ga zeker door met de beweegmonitor (Pebble), dat is mijn maatje geworden.
Lindy Verheijen

Herman, over zijn Leefstijl Challenge!
Actief leven is nu mijn routine!
Mijn naam is Herman Geenen, ik met 80 jaar en tot februari 2015 zat ik de meeste tijd van de dag achter mij PC te werken aan stambomen. Ik ben met de Leefstijl Challenge begonnen omdat ik me niet fit voelde. Bij de start was het nog wel een uitdaging om wat meer los te komen van mijn PC om te werken aan mijn gezondheid, maar al snel kreeg ik meer energie, werd ik minder snel moet, kreeg ik een betere balans en ging er ook nog wat overtollig gewicht bij me af. Ook ben ik wat bewuster en minder gaan eten en wat meer water gaan drinken, alle kleine beetjes helpen. Elke dag lekker wandelen is nu een onderdeel van mijn dagelijkse routine, ik merk zelfs meteen als ik even wat minder kan. Ik wil deze routine vasthouden, ik ga ook door met het programma want de Pebble is een prima motivator om mij terug te geven hoeveel stappen ik per dag heb gemaakt. Zo zie je maar weer, je bent echt nooit te oud om een omslag naar een gezondere leefstijl te maken.

Desiree, over haar Leefstijl Challenge!
Mijn doel was een kilo of 7 afvallen en me lekkerder in mijn vel voelen.
Mijn naam is Desiree Welling en ik ben in januari gestart met de Leefstijl Challenge. Mijn doel was een kilo of 7 afvallen en me lekkerder in mijn vel voelen. In de eerste coach sessie kreeg ik meer inzicht in wat een gezond beweegpatroon is en welke activiteit welk resultaat geeft. Dat heeft er bij mij uiteindelijk, samen met het gebruik van de Pebble, de beweegmonitor, dat ik er nu een gewoonte van heb gemaakt om elke dag lekker te bewegen, veel te wandelen in de natuur. Tevens ben ik het sporten een keer extra op gaan pakken en dat blijf ik ook zeker doen. In de 2e coach sessie kreeg ik informatie aangereikt over wat suiker o.a. met je lijf doet, dat inzicht heeft me geholpen om mijn voedingspatroon te verbeteren, ik eet nu bewuster en o.a. veel meer groenten. In de 3e en 4e coach sessie was mentale fitheid het thema. Goed om te leren hoe ons brein werkt ten aanzien van onze motivatie en rust, dat laatste had ik meer nodig en heb ik ook gevonden. Het aller belangrijkste wat ik echter geleerd heb in dit programma is mezelf accepteren, blij zijn met mezelf, hoe ik ben. Mijn instelling en advies: Iedere dag begint een nieuwe uitdaging om goed voor jezelf te zorgen. Je bent het waard!

Nicolle, over haar Leefstijl Challenge!
Naast dat ik fitter ben geworden ben ik ook nog eens 8 kilo afgevallen.
De reden dat ik Leefstijlcoaching heb gekozen is dat ik vooral fitter wilde worden. Het doorlopen van het programma (metingen Fysieke test en de coachsessies) heeft mij inzicht gegeven in mijn bewegingspatroon en voedingsgewoonten.

De reden dat het voor mij een succes is geworden is vooral de Pebble, deze is werkelijk mijn stok achter de deur. Dat ik het beweegpatroon daarnaast visueel kan maken door het synchroniseren via de link op de pc maakte me nog meer bewuster. Het motiveert me om de dagelijkse portie beweging daadwerkelijk te maken!

Ik kies ervoor om de Pebble blijvend te gebruiken, samen met een halfjaarlijkse meting.

Naast dat ik fitter ben geworden ben ik ook nog eens 8 kilo afgevallen. Mooi meegenomen dus..